Inkomensconsulent gemeente

Zie je een interessante functie als inkomensconsulent gemeente, reageer dan gerust. Wij zullen op korte termijn contact met je opnemen om je wensen en ervaring door te spreken. Om in aanmerking te kunnen komen voor opdrachten als Inkomensconsulent gemeente is het wel van belang dat je al ervaring hebt in deze rol. Staat er momenteel geen leuke opdracht voor je tussen? Wij houden je graag op de hoogte van de actuele vacatures.

Inkomensconsulent

Een gedreven professional met een goede inhoudelijke kennis van het werkveld en de Participatiewet. Naast de inhoudelijke ervaringen zoeken wij een flexibele en creatieve Inkomensconsulent die graag meedenkt. Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding (SJD, SPH of MWD) en hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Klantmanager/Consulent Inkomen bij een gemeente. Je hebt kennis van en ervaring met het afhandelen van aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en minimaregelingen en je beschikt over ervaring in het werken met gemeentelijke systemen (Suite/GWS4ALL, Civision, CompetenSYS, Socrates).

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Inkomensconsulent gemeente ben je in staat om zelfstandig aanvragen voor een bijstandsuitkering te beoordelen en beheer je jouw eigen caseload. Jij voert recht- en doelmatigheidsonderzoeken uit en geeft advies inzake lopende uitkeringen of de beëindiging daarvan. Binnen de gemeente ben jij als Inkomensconsulent het directe aanspreekpunt van een groot aantal burgers. Je voert gesprekken – waaronder ‘slechtnieuwsgesprekken’ – en verricht diverse administratief-juridische werkzaamheden, zoals het opstellen van rapportages en beschikkingen. Met jouw enthousiaste instelling weet jij de cliënten binnen jouw gemeente, waar mogelijk in beweging te brengen richting de arbeidsmarkt of richting participatie in de samenleving.

Alleen als jij tevreden bent, zijn wij het ook

Alleen het beste werkt voor jou als inkomensconsulent gemeente. Dit betekent dat je een mooi salaris krijgt met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder bieden wij persoonlijke aandacht, dat is waar wij voor staan! Ben je via ons gedetacheerd als Inkomensconsulent gemeente, dan kan je met jouw vragen altijd terecht bij een vaste contactpersoon. Zijn er opleidingen die je kunt volgen? Of vakspecifieke cursussen die bijdragen aan jouw theoretische kennis? Wij sparren graag samen met jou over de mogelijkheden!